Hapšenje
Foto: Printscreen/Foto: Twitter/printscreen

Petraku je istražni zatvor određen u slučaju ranjavanja Josipa Čubelića Čube, u aprilu ove godine na Skalicama.

Njemu sada sledi prvo ispitivanje u DORH-u u tom predmetu, a očekuju ga i u USKOK-u koji protiv njega vodi istragu zbog sumnje da je oformio kriminalnu grupu koja se bavila švercom kokaina i marihuane na veliko.

Prema dosad poznatim informacijama, USKOK Petraka smatra moćnim narko bosom kojeg sumnjiče da je u periodu od decembra 2019. godine do kraja januara 2021. godine organizirao kriminalnu grupu koja je delovala na području više evropskih država, i to Hrvatske, Španije, Francuske, Holandije, Crne Gore i Nemačke, te su nabavljali veće količine kokaina, marihuane i hašiša i onda ih distribuirali po Hrvatskoj i drugim zemljama EU-a.

Petrak se sumnjiči i da je organizirao šverc gotovo tone kokaina, vrednog više od 34 miliona evra, koji nikada nije stigao u Evropu jer je španska policija početkom septembra 2020. godine, na dojavu hrvatske policije u operaciji kodnog imena "Falkuša", zaustavila u međunarodnim vodama kod Kanarskih ostrva jedrilicu na kojoj su bila tri Hrvata.

Po sumnjama istražitelja, od februara do septembra 2020. godine Petrak je po dogovoru s Vladom B. Miroslavom S. iz Srbije te osobom kodnog imena Franko i DD, kao i s više nepoznatih osoba iz Južne Amerike, dogovorio nabavku većih količina te droge.

Podsetimo, Miroslav S. je ove godine uhapšen u istorijskoj akciji policije u maju ove godine. On se sumnjiči da je bio vođa kriminalne grupe zajedno sa Mladenom L. koji je takođe uhapšen.

BONUS VIDEO 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading