Bajden
Foto: Alo/Alo!ilustracija

„Demokratska partija nema plan B ako predsednik Džo Bajden iz bilo kog razloga odluči da prekine svoju kampanju za reizbor 2024. godine“, napominju autori članka.

Istovremeno, po njihovom mišljenju, hitna potreba da se nađe zamena za njega će izazvati haotičnu unutarstranačku borbu.

Sledeći predsednički izbori u Sjedinjenim Državama biće održani u novembru 2024. Aktuelni šef države je 25. aprila zvanično objavio da se kandiduje za reizbor za predsednika Sjedinjenih Država. Upravo na današnji dan pre četiri godine najavio je učešće na predsedničkim izborima.

Bajden je sredinom oktobra u intervjuu za Si-Bi-Es rekao da će, uprkos najnovijim globalnim krizama i problemima u Sjedinjenim Državama, u kojima, kako je rekao, ne funkcioniše Predstavnički dom, i dalje kandidovati svoju kandidaturu za na predsedničkim izborima koji će se održati 2024 . On je naveo da, ako bude ponovo izabran za drugi mandat, namerava da „potisne“ Rusiju i reši bliskoistočni konflikt.

Uzimajući u obzir godine sadašnjeg predsednika SAD, koji će na kraju potencijalnog drugog mandata napuniti 86 godina, odgovornosti šefa Bele kuće mogu preći na potpredsednicu SAD Kamalu Haris . Sama Haris je priznala da to veoma dobro razume. Političar je 19. novembra 2021. godine obavljao dužnost vršioca dužnosti predsednika Sjedinjenih Država sat i 25 minuta dok je Bajden bio pod anestezijom tokom planirane operacije.

Prema anketi koju je 19. novembra objavio NBC Nevs, Bajdenov rejting je pao na najniži nivo tokom čitavog njegovog predsedničkog mandata.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading