Vanja Đorđevska
Foto: Printscreen/Printscreen

Ministarstvo pravde Severne Makedonije zatražilo je od nadležnih turskih organa da Ljupčo Palevski, glavni osumnjičeni za ubistvo male Vanja i Panča Žežovskog, bude zadržan u pritvoru zbog izručenja do okončanja postupka.

"Očekujemo da Republika Turska odmah postupi po našem zahtevu", kažu u Ministarstvu i objašnjavaju da je zahtev za pritvor u Turskoj poslat zbog obimne procedure pre slanja zahteva za ekstradiciju, koja podrazumeva prikupljanje potrebne dokumentacije od više institucija, njeno prevođenje na turski i slanje zahteva brzom poštom.

Ministarstvo pravde saopštilo je i da je jutros u 9.20 časova dobilo zvanično obaveštenje Interpola da je Ljupčo Palevski, za kojim se traga po međunarodnoj poternici, lišeno slobode u Turskoj.

"Ministarstvo pravde je pokrenulo postupak ekstradicije i prikuplja svu dokumentaciju od institucija koja je potrebna za njegovu realizaciju. Ostvareni su kontakti sa JORSM i OJO Skoplje kako bi se uredno kompletirali dosijei o tome kako bi Ministarstvo pravde moglo da postupi. Koordiniramo sa svim nadležnim institucijama da odmah delujemo i nećemo čekati da istekne rok od 40 dana za podnošenje zahteva za ekstradiciju", navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading