Vanja Đorčevska
Foto: Alo/Printscreen/Facebook/Zorica Gjorcevska

Stravično! Ljupčo Palevski Palčo uhapšen je zbog sumnje da je ubio devojčicu Vanju Đorčevsku (14) iz Severne Makedonije, a u sve je navodno umešan i njen otac Aleksandar Đorčevski! On je likvidatoru odao informaciju u koje vreme Vanja ide u školu da bi je oteli, a sada se sumnja da je otac zapravo učestvovao u planu za otmicu obe njegove ćerke!  

Ljupčo Palevski Palčo uhapšen je u utorak uveče u gradu Balikesir u Turskoj dok se kretao peške po auto-putu. On je posle zločina pobegao u Beograd, a odatle u Tursku preko Bugarske.

Saučesnici ubice Velibor Manev, Vlatko Kešišev i Bore Videvski uhapšeni su pre njega nakon što je 3. decembra u selu Brazda pronađeno telo nestale Vanje, i oni su odmah priznali umešanost u otmicu i ubistvo devojčice iz Skoplja, kao i frizera Panča Žežovskog (74), koji je, navodno, bio kolateralna šteta, a služio im je da im preda svoj automobil za otmicu devojčice, koja je kidnapovana 27. novembra.

Ubica imao kancelariju u Vanjinoj zgradi

Ono što dodatno ledi krv u žilama je i informacija da je Ljupčo Palevski Palčo, za kojeg se sumnja da stoji iza ubistva Vanje i frizera Panča Žeževskog, navodno godinama imao kancelariju u potkrovlju zgrade u kojoj je Vanja živela sa majkom i sestrom. Palevski je bio dobar sa devojčicinim dedom i čak je navodno sa njim blisko sarađivao jer je Vanjin deda bio direktor carine.

- Vanjin deda je kupio stan u zgradi koju je napravio Palevski. Upravo reč je o zgradi u kojoj je Vanja živela sa majkom i sestrom do poslednjeg dana, pre otmice - navodi izvor, i dodaje da je u potkrovlju zgrade godinama Palevski imao svoju kancelariju.

 

Takođe, Vanjin otac Aleksandar Đorčevski zadržan je u pritvoru zbog sumnje da je osumnjičenoj grupi delio informacije o kretanju svoje ćerke, kao i da je naručio otmicu zbog koristoljublja, odnosno kako bi svojoj supruzi Zorici iznudio novac od prodaje stana.

Vanja i Ljupčo

Foto: Alo/ilustracija

 

Makedonski ministar policije S. Makedonije Oliver Spasovski potvrdio je da je glavnoosumnjičeni Palevski informacije o kretanju devojčice dobio direktno od njenog oca Aleksandra.

Međutim, lokalni mediji su pokrenuli pitanje da li je otac zapravo planirao da učestvuje u otmici obe ćerke, s obzirom na to da je Vanja uvek u školu išla zajedno sa svojom sestrom. Međutim, kobnog dana Vanjina sestra je izostala sa prvog časa, pa nisu krenule u isto vreme.

- Vrlo je verovatno da otac nije ni znao da će Vanja tog dana sama ići u školu, kao što možda nije ni znao da će majka odmah biti obaveštena od razreda da Vanja nije došla na čas, što se i dogodilo. U oba slučaja sumnja se da Vanja nije bila jedina meta osumnjičenih - navode mediji.

Snimci sa kamera lede krv u žilama

Na društvenim mrežama pojavili su se i mučni snimci na kojima se vidi automobil koji juri kroz grad, a pretpostavlja se da je upravo u gepeku tog vozila bila Vanja pre nego što je ubijena. Devojčica je oteta u 7.20 sati ispred njene zgrade, a kamere su snimile dva automobila oko 7.55 sati. Sumnja se da je reč o vozilima koja su učestvovala u zločinu. U automobilu „sitroen“ mogu se videti dva čoveka, vozač i suvozač. Na zadnjem sedištu nema nikog, a sumnja se da se u gepeku u tom trenutku nalazila devojčica. Devojčica nakon što je oteta, strpana je u vreću za spavanje, a zatim ugurana u gepek. Obdukcija je pokazala da je devojčica bila nasmrt izrešetana hicima iz vatrenog oružja.

Ove spekulacije dodatno je podgrejala i izjava majke nesrećne devojčice.

- Vanja nije bila žrtva maltretiranja. Nismo imali prekinute porodične odnose i naša porodica nema neprijatelja. Saznala sam da je nestala kada su mi iz razreda rekli da nije stigla u školu ujutru, jer nije uobičajeno da ne dolazi a da nisam nikoga obavestila o tome. Obično ide u školu sa sestrom, ali ona je propustila prvi čas i ostala kod kuće, a Vanja je išla sama u školu - ispričala je majka za makedonske portale.

Podsetimo, Vanja je oteta 27. novembra u Skoplju ispred zgrade u kojoj je živela, kada je ujutru krenula u školu. Nekoliko sati kasnije je i ubijena. Istog dana nađeno je i telo frizera u selu Rudnik, a on je kidnapovan 22. novembra.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading