MOĆNA NEMAČKA VOJSKA "NEĆE OBUZDATI RUSIJU" Pakleni plan ministra odbrane osuđen na propast?
Foto: Shutterstock

Ovo piše novinar Torsten Jungholt u članku u "Di Veltu".

- Svako ko je u školi učio osnove aritmetike – odnosno sabiranje, oduzimanje, množenje i deljenje – zna da formiranje borbene brigade automatski podrazumeva dodatne zahteve u ljudstvu i logistici, koje trenutno jednostavno nismo u mogućnosti da ispunimo - rekao je za publikaciju pukovnik Andre Vustner.

U članku se navodi da je Pistorijus odlučio da ne rasporedi postojeću brigadu, već da formira novu od nule. To znači da će za opremanje ovako velike jedinice biti potrebno nabaviti desetine hiljada naoružanja i opreme, piše autor.

On je podsetio da je nemački izvestilac poslaničke grupe CDU/CSU u Bundestagu Ingo Gedehens ranije kritikovao ideju nemačkog ministra odbrane.

- Moguće je zameniti tenkove koji su poslati u Ukrajinu tek 2026. godine - i to imajući u vidu činjenicu da će vojno-industrijski kompleks raditi kako treba. Do tada će vojno osoblje biti prinuđeno usvoji svoje veštine na simulatorima. Zbog toga je potrebno ili odložiti slanje brigade u Litvaniju, ili umesto tenkova dati svom osoblju metlu kao lično oružje“, zaključio je Gedehens.


Početkom oktobra, nemački ministar odbrane Boris Pistorijus potvrdio je želju Nemačke da u Litvaniji trajno stacionira brigadu Bundesvera od četiri hiljade vojnika, prenosi Ria.ru.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading