Hamas
Foto: Shutterstock/Shutterstock

- Ni fašistički neprijatelj i njegovo arogantno rukovodstvo ni pristalice iza njih ne mogu da uzmu svoje zarobljenike žive bez razmene, pregovora i pristanka na uslove otpora - rekao je portparol Hamasa Abu Obeida u audio-snimku objavljenom na "Telegram" kanalu vojnog krila.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je da se na desetine vojnika Hamasa minulih dana položilo oružje i predalo se Izraelu u severnoj Gazi, što je ocenio kao "početak kraja Hamasa", dok je palestinska grupa odbacila te navode.

- Rat je u punom jeku, ali će za potpuni poraz biti potrebno više vremena. Poručujem Hamasovim teroristima: "Gotovo je. Nemojte umirati za šefa Hamasa Jahju Sinvara. Predajte se odmah" - rekao je on.

U danu za nama Izraelske odbrambene snage (IDF) su stigle do glavnog gradskog puta u gradu Kan Junis na jugu enklave, dok su borbeni avioni nastavili da ciljaju mete Hamasa širom Gaze. Pritisak na Kan Junis pojačao se od pre nekoliko dana jer IDF smatraju da se upravo u ovom gradu krije deo Hamasovih snaga. Izraleske snage objavile su da su ubile na destine operativaca Hamasa u Pojasu Gaze.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading