Suđenje Bajdenovom sinu
Foto: Tanjug/AP/Tanjug

Američki predsednik Džo Bajden organizovao je prijem u Beloj kući povodom obeležavanja Hanuke.

- Da Izrael ne postoji, nijedan Jevrej na svetu ne bi bio bezbedan - istakao je on.

Govoreći na prijemu, predsednik je rekao da će SAD "nastaviti da pružaju vojnu pomoć Izraelu dok se ne otarase Hamasa, ali mi moramo da budemo oprezni - oni moraju da budu oprezni. Javno mnjenje širom sveta može da se promeni preko noći, ne možemo dozvoliti da se to dogodi".

Istakao je da je njegova podrška Izraelu i Jevrejima nepokolebljiva. 

- Da nije bilo Izraela, ne bi bilo Jevreja na svetu koji je siguran - rekao je Bajden i dobio gromoglasan aplauz. Američki predsednik je dodao da je naišao na nevolje i kritike kada je pre nekoliko godina rekao da "ne morate biti Jevrej da biste bili cionista, a ja sam cionista".

Prva dama Džil Bajden i drugi gospodin Dag Emhof takođe su prisustvovali događaju sa skoro 800 gostiju. Među pozvanima su preživeli holokaust, članovi Kongresa, državni i lokalni zvaničnici, zabavljači i lideri svih jevrejskih verskih denominacija, saopštila je Bela kuća.

BONUS VIDEO

@alo_portal PREDSEDNIK NAJAVIO ODLIČNE VESTI ZA GRAĐANE JAGODINE "Do marta ćete dobiti magnetnu rezonancu i mamograf" #alo #alodnevnenovine #predsedniksrbije #aleksandarvucic #fypシ #fypシ゚viral #srbijanesmedastane ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading