hrvatska policija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Kako prenose hrvatski mediji, 67-godišnji Ivan se tereti za krivično delo dovođenje u opasnost života i imovine.

On se sumnjiči da je 31. avgusta 2023. godine u Baškim Oštarijama ubrizgao neutvrđenu mešavinu otrova I i II u hranu koju su konzumirala stoka u vlasništvu pravnog lica sa sedištem u Karlobagu. Sredstvo koje je ubrizgao je štetno za ljude i toplokrvne životinje, čime je izazvao opasnost za ukupno 63 goveda, navodi se.

Hrvatski mediji navode da se radi o "kauboju" koji je već 20 godina gospodar života i smrti u Karlobagu.

Ivan Tomljenović Mima (HDZ) je 2017. godine u dva navrata pretio 38-godišnjem sugrađaninu i partijskom kolegi Mili Milinoviću, koji je i opštinski odbornik, PU Ličko-senjska.

Tomljenović je potom uhapšen i priveden u Odeljenje za pritvor Uprave policije, pušten da se brani sa slobode, a protiv njega je podneta krivična prijava državnom tužilaštvu.

Tomljenović je prošle godine nezakonito suspendovan na godinu dana zatvora sa rokom od pet godina, jer je sada bivši načelnik Ličko-senjske PU Željko Jurković, kao načelnik opštine Karlobag, tražio da se protiv njih ne vodi prekršajni postupak. Opštinsko društvo opštine Karlobag čije je vozilo bilo neregistrovano i neosigurano uhvaćeno u kontroli saobraćaja.

Jurković je naredio načelniku PP Karlobag Josipu Ružički da to sredi i to je rešeno. I ova dvojica su osuđena.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading