Žene
Foto: Shutterstock/FOTO Shutterstock

- Incident u kojem su vojnici IDF-a slučajno ubili Jotama Haima, Alona Šamriza i Samera El-Talalku, težak je i bolan događaj. Trojica talaca, koji su preživeli 70 dana pakla, krenuli su ka vojnicima IDF-a i poginuli su od vatre naših snaga. - rekao je na početku svog obraćanja Halevi.

- Vojska i ja, kao njen zapovednik, odgovorni smo za ono što se dogodilo i učinićemo sve što možemo da sprečimo da se takvi slučajevi ne ponove u budućim borbama - rekao je u videu objavljenom sinoć na društvenoj platformi X.

 

 

Jasno je rekao da se ne sme pucati na ljude sa belim zastavama, koji žele da se predaju. Halevi je naglasio da su prilikom ubijanja talaca prekršena pravila borbe.

Trojica talaca učinila su sve da ih prepoznamo kao takve - skinuli su košulje kako bismo videli da nemaju pojaseve s eksplozivom i držali su belu zastavu - priznao je Helevi.

On je naglasio da se vojnici nalaze u zoni aktivnih borbenih delovanja. Pripadnici Hamasa deluju u civilu i svaka odluka može u deliću sekunde napraviti razliku između života i smrti, dodao je Helevi.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading