Izraelski napad na izbeglički kamp
Foto: AP/Tanjug/Ap

Američki ministar obrane Lojd Ostin, tokom sutrašnje posete Izraelu,  zatražiće od  zvaničnika da definišu konkretne ciljeve operacije koju sprovode u Pojasu Gaze kako bi prešla na sledeću fazu, preneo je Si-En-En.

"Ostin će vršiti pritisak na izraelske zvaničnike o tome 'koje su ciljeve postavili sebi dok prelaze na sledeću fazu rata u Gazi'", izjavio je neimenovani zvaničnik Ministarstva odbrane za Si-En-En prenose "RIA Novosti".

Pored toga, šef Pentagona će razgovarati o merama za smanjenje žrtava među palestinskim civilima, kao i povećanje pristupa humanitarnoj pomoći u Gazi.

Bivši predsednik Palestine Mahmud Abas na sastanku sa američkim savetnikom za nacionalnu sigurnost Džejkom Salivenom izjavio je da je potrebno zaustaviti tekuću izraelsku operaciju u Pojasu Gaze.

Palestinski predsednik pozvao je američku administraciju da interveniše i prisili Izrael da prekine napade.

U četvrtak je Saliven razgovarao s izraelskom vladom i sastao se s premijerom Bendžaminom Netanijahuom i ministrom odbrane Jaovom Galantom.

Nakon sastanaka, Saliven je rekao da je sa vlastima zemlje razgovarao o prelasku sa faze visokog intenziteta operacije u Pojasu Gaze na borbu protiv palestinskog pokreta Hamas, dodajući da je u toku diskusija kada će se to dogoditi.

Savetnik američkog predsednika se takođe složio s Galantovim rečima, koji je ranije izjavio da će za pobedu nad palestinskim pokretom Hamas biti potrebno više od nekoliko meseci.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading