CNN
Foto: Printscreen/CNN

Istovremeno, političar je rekao da bi Amerika trebalo da pruži diplomatsku podršku Izraelu kao svom ključnom savezniku na Bliskom istoku.

- Ja se kandidujem za predsednika Sjedinjenih Država, a ne za predsednika Izraela ili bilo koje druge bliskoistočne zemlje. I mislim da je deo onoga što se dešava u Ukrajini i na mnogim drugim mestima to što mi stvaramo tu neizvesnost, koja stvara moralni hazard. SAD se ponašaju na dvosmislen način, zauzimaju graničnu poziciju, čini se da intervenišu i kao da pružaju podršku, i na taj način iskrivljuju odluke koje druge zemlje donose. Zato mislim da treba da budemo jasni. Izrael i Ukrajina nisu ista stvar. Ostajemo diplomatski nepokolebljivi u podršci Izraelu, koji je ključni američki saveznik na Bliskom istoku. Ali ne smemo se mešati u ovaj rat. Nije naš posao da igramo ulogu svetskog policajca - kazao je Ramasvami.

On veruje da SAD moraju da zauzmu diplomatski stav koji omogućava njihovim saveznicima da se brane.

- Izrael ima sposobnost da se brani. Postoje odluke koje on mora da donese, postoje rizici i postoje posledice određenih odluka koje oni mogu doneti u odnosu na svoje protivnike na Bliskom istoku - rekao je Ramasvami.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading