sneg
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock/Susan B Sheldon

Mlada žena Džin Hiliard vozila je na putu ka svojoj kući jedne strašno hladne decembarske, Te noći izgubila je kontrolu nad svojim automobilom. Vozilo je proklizalo na ledu i završio u jarku.

Devetnaestogodišnjakinja nazvana „Ledena žena“ bila je toliko ukočena da lekari nisu mogli da joj probuše kožu iglama kako bi joj pružili spasonosni tretman – dok je lekar opisao situaciju kao da je „komad mesa iz dubokog zamrzavanja“ .

Nakon što je vozilo proklizalo na ledu i završio u jarku. Džin je odlučila da se toplo umota u kaput, rukavice izašla na hladnoću od -30C 1980. godine.

Ali samo nekoliko metara od dolaska u kuću prijatelja, ona se okliznula i pala i izgubila svest. Trebalo je dugih šest sati da prijatelj Voli Nelson primeti Džin ispred svoje bašte, a do tada je njeno telo postalo potpuno smrznuto i tvrdo kao kamen.

Kada je Nelson shvatio situaciju, odmah ju je odvezao u bolnicu koja je bila udaljena 10 minuta. Godinama kasnije je rekao: „Uhvatio sam je za kragnu i odvukao je u trem. Mislio sam da je mrtva. Smrznula se čvršća od daske, ali video sam nekoliko mehurića kako joj izlazi iz nosa“.

 

 

Po dolasku u bolnicu, lekari su imali ozbiljnih problema da joj ubodu iglu u ruku zbog toga što je njeno telo bilo ukočeno, a nekoliko igala je puklo tokom pokušaja, prenosi NDTV.

Puls joj je bio oko 12 otkucaja u minuti kada je dovedena, sa temperaturom preniskom da bi se mogla registrovati na termometru, ali su lekari pokušavali da joj spasu život i počeli da je greju uz pomoć zagrejanih jastučića i ćebadi.

 

 

Kasnije tog dana, Džin se probudila i imala je grčeve. „Ne mogu da objasnim zašto je živa“, rekao je dr Džordž Sater za Njujork Tajms. „Bila je ukočena, bukvalno. To je čudo. Reakcija se pojavila tek dva ili tri sata nakon što je počela da se odmrzava. Telo je bilo hladno, potpuno čvrsto, baš kao komad mesa iz dubokog zamrzavanja."

Džin je provela 49 dana u bolnici i potpuno se oporavila, a kasnije je dobila nadimak „Ledena žena“, prenosi britanski "Dejli star".

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading