Proslava Nove godine
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Naime, paljenje automobila u toku novogodišnje noći postala je "tradicija" u predgrađima francuskih gradova, koja datira još od demonstracija 2005. godine.

- Ove godine izgorelo je ukupno 745 automobila. To je deset odsto manje nego godinu dana ranije, iako je, prema izveštaju Ministarstva unutrašnjih poslova za 1. januar prošle godine, tada u novogodišnjoj noći izgorelo samo 690 automobila - kazao je Darmanin na konferenciji za novinare.

On je napomenuo da je ova noć generalno mirnija nego 2022. godine, kao i da je u suzbijanju nemira povređeno oko 40 policajaca, što je 40 odsto manje nego godinu dana ranije. 

Kako je dodao, u najvećem broju slučajeva radilo se o lakšim povredama policajaca, zadobijenih zbog korišćenja pirotehnike, napomenuvši da je "smanjenje povređenih postignuto, između ostalog, pojačanom kontrolom na granicama i oduzimanjem nedozvoljene pirotehnike".

- Širom zemlje, privedena je 381 osoba. To je deset odsto manje nego prošle godine. Odnosno, ova noć se može opisati kao relativno mirna - ocenio je on.

I u još jednoj evropskoj zemlji, Nemačkoj, praznična noć je bila burna, gde je tokom nereda povređeno 15 policajaca, a privedeno više od 250 ljudi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading