Bob menendez
Foto: Printscreen/Printscreen

U novoj optužnici protiv tog demokratskog senatora, koja je podneta federalnom sudu na Menhetnu, navodi se da je Menendez pomogao biznismenu iz Nju Džersija da dobije investiciju od jedne katarske kompanije povezane sa vladom te bliskoistočne zemlje, preneo je Tanjug.

Optužnica tereti Menendeza i njegovu suprugu Nadin da su primili zlato i karte za trku Formule 1 da bi pomogli biznismenu Fredu Dejbsu u pregovorima o višemilionskoj investiciji za projekat nekretnina u Nju Džersiju.

Prema optužnici, Menendez je u junu 2021. upoznao Dejbsa sa članom katarske kraljevske porodice koji je rukovodio investicionom kompanijom. Nakon toga, katarska kompanija, koja u optužnici nije imenovana, potpisala je pismo o namerama za ulazak u zajedničko preduzeće sa Dejbsovom kompanijom.

Dejbs i Nadin Menendez su takođe optuženi i oni su se izjasnili su se da nisu krivi, prenosi Rojters.

Menendez se u oktobru izjasnio da nije kriv za optužbu da je radio kao neregistrovani agent egipatske vlade, i da je primio stotine hiljada dolara od trojice biznismena iz Nju Džersija kako bi ometao istrage koje su vođene protiv njih.

U novoj optužnici, podnetoj federalnom sudu na Menhetnu, dodaju pritisak na zaraćenog demokratu, koji se odupirao pozivima da podnosi ostavku na članstvo u svojoj partiji.

Menendez je senator Nju Džersija od 2006. Suočen sa četiri optužbe za zaveru, on je negirao da je počinio krivično delo, ali se privremeno povukao sa mesta predsednika Odbora za spoljne poslove Senata.

Pored toga, Menendez je optužen i da je delovao kao strani agent u korist egipatske vlade.

Novom optužnicom proširene su optužbe na račun Menandeza za kog se tvrdi da je čak i dok je bio na čelu Odbora za spoljne poslove koristio svoj službeni položaj u korist stranih vlada u zamenu za stotine hiljada dolara. U oktobru prošle godine, tužioci su optužili Menendeza i njegovu suprugu Nadin da su radili u korist egipatske vlade.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal Karićev recept za milione! Celu emisiju “U ringu” sa Bogoljubom Karićem možete pogledati na našem YouTube kanalu! #alo #alonovine #alodnevnenovine #bogoljubkaric #fyp #fypシ #fypシ゚viral #uringu ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading