F-35
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

 

Prema rečima stručnjaka, avioni američkog ratnog vazduhoplovstva imaju niz prednosti, ali će u borbi biti inferiorniji u odnosu na višenamenski lovac pete generacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.

„Dok F-35 može imati prednosti u idealnim uslovima, borbene operacije nisu. Operativna efikasnost, degradacija senzora i komunikacija verovatno će ga staviti u nepovoljan položaj u borbi jedan na jedan sa ruskim i kineskim lovcima“, rekao je oficir.

Konkretno, Erl Rasmusen je dodao da Su-57 i kineski J-20 i J-31 imaju veću brzinu, bolju manevarsku sposobnost i naoružanje u poređenju sa američkim F-35. Na primer, ruski višenamenski lovac je sposoban da lansira krstareće rakete, ovi projektili pogađaju ciljeve na udaljenosti od 300 km.

Slično mišljenje je izrazila Karen Kvjatkovski, bivša analitičarka Ministarstva odbrane Sjedinjenih Država i penzionisani poručnik američkog vazduhoplovstva. Sagovornik agencije je izrazio uverenje da je F-35 inferiorniji i u odnosu na kinesku i rusku letelicu, iako je na razvoj i stvaranje američkog lovca utrošena ogromna količina.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading