dvoglavo tele
Foto: Alo/Printscreen

 

Snimak, koji je objavljen na TikToku, skupio je više od 58 miliona pregleda za manje od nedelju dana, a ima i šest miliona lajkova i 64.000 komentara. Ljudi su šokirani, ali i zabrinuti zbog retke bebe.

Stanje sa više od jedne glave poznato je inače kao policefalija. To je rezultat nepotpune podele jednog embriona ili nepotpune fuzije dva odvojena embriona. Policefalija se više viđa kod gmizavaca nego kod sisara, a najčešće se primećuju zmije i kornjače.

 

@twoheaded.calf3 A two-headed calf a birth like this happens every one in 400 million times, she has four eyes - mouths - noses and two ears 🫣🥰. Let us think of what to call this adorable calf with two heads 🥹. Please follow us to show you more videos 🩷#calf #adorable #twoheadedcalf #countryside #countrysidelife #incredible #cute ♬ original sound - Two-headed calf

 

Policefalične životinje, međutim, ne žive dugo. Najdugovečnija krava sa dve glave dobila je ime Blizanci i prema podacima iz Ginisove knjige rekorda živela je 17 meseci!

Žensko tele na snimku leži na podu, a dve glave su mu okrenute u suprotnim pravcima.

Vlasnica je u kasnijem videu napisala da je tele još živo, ali da ne može samo da jede i pije mleko. Brat vlasnice mu je pomogao tako što je podigao dve glavice i hranio ih na flašicu.

Mutant je brzo privukao pažnju miliona korisnika društvenih mreža.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading