Donald Tramp
Foto: Alo/Foto: EPA/Chris Kleponis

Kako piše Rojters, a prenosi hrvatski portal Indeks, iako je bivši predsednik SAD pobedio svoju protivkandidatkinju u Nju Hempširu, njegova pomno osmišljena strategija da je izbaci iz trke nije uspela.

Tako mu je Niki Hejli, navodi se dalje, uskratila priliku da svu svoju pažnju usmeri na demokratskog predsednika SAD Džozefa Bajdena.

Tramp je bio gnevan nakon što je Niki Hejli u govoru u utorak naveče rekla da nastavlja borbu.

"Ko je, dovraga, ta varalica koja se popela na pozornicu kao da je pobedila? Ona govori kao da je pobedila. Nije. Izgubila je. Imala je jako lošu noć", rekao je Tramp pred mnoštvom pristalica u Nju Hempširu.

"Uzvratiću joj", dodao je. Onda je zapretio: "Ako Niki Hejli ne odustane, završiće pod istragom zbog stvari o kojima ne želi da priča. Neće pobediti", rekao je Tramp.

Dok je prošle sedmice vodio kampanju u snegom prekrivenom Nju Hempširu, Tramp je pazio na Južnu Karolinu, 1.100 kilometara južnije, matičnu državu Niki Hejli, u kojoj će biti idući predizbori 24. februara.

Trampova kampanja bila je nedeljama planirana tako da izbaci Niki Hejli iz trke pre takmičenja u Južnoj Karolini, rekao je Džejson Miler, viši savetnik u Trampovoj kampanje.

Ali, zapretila je i Niki Hejli. “Ova trka je daleko od kraja. Preostaje na desetine država, a sledeća je moja slatka Južna Karolina", rekla je Niki Hejli u utorak.
"Ja sam borac (...) i poslednja koja stoji na putu Donaldu Trampu", dodala je.

Ali ankete pokazuju da Tramp ima daleko veću prednost u Južnoj Karolini nego u Nju Hempširu – 37 postotnih bodova je ispred Niki Hejli, prema proceni stranice “FiveThirtyEight.com”.

"Trampova kampanja je sve samo ne normalna", rekao je Brajan Darling, republikanski strateg i bivši viši pomoćnik američkog senatora Randa Pola. "Oni žele politički da unište Niki Hejli i pokušaju da okončaju ovu trku", dodao je.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading