ilon mask
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Presuda znači da Mask ne može da zadrži pomenuti paket „obeštećenja“, ali i dalje ima pravo da uloži žalbu na presudu, prenosi Teh kranč.

Sudija Ketlin Mekormik je u obrazloženju presude napisala da je firma „Tesla“ snosila teret dokazivanja da je plan kompenzacije pravičan, ali da nije uspela da ubedi sud da je pomenuta nadoknada adekvatna.

Direktori „Tesle“ su tokom suđenja tvrdili da je firma isplatila Masku visoku svotu da bi osigurala da jedan od najdinamičnijih svetskih preduzetnika bude i „nadalje posvećen kompaniji“, prenosi BBC.

Sudija Mekormik je, ipak, navela da „Tesla“ i Maskovi advokati nisu mogli da dokažu da su akcionari imali sve dostupne informacije prilikom glasanja i da je sam Mask imao "snažne veze" sa osobama koje su bila zadužene da pregovaraju u ime kompanije odnosno akcionara.

- Teško je opravdati ovakvu transakciju s obzirom na to da je sudija utvrdila da je Mask imao kontrolu nad upravnim odborom - prokomentarisao je profesor na Pravnom fakultetu Bostonskog koledža Brajan Kvin.

Mask je nedavno imao još jedan zahtev "Tesli" koji se tiče njegove predanosti radu. Najveći individualni akcionar američke kompanije (12 odsto udela) naveo je da bi pre pravio proizvode veštačke inteligencije (AI) van kompanije, ukoliko u njoj ne dobije 25 procenata glasačke kontrole.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading