Medvedev o Bajdenu
Foto: AP/Stephanie Scarbrough (STF)

Medvedev je, u svom duhu, ukazao na zabrinjavajuća dešavanja u SAD, budući da američki predsednik nije ni znao da je prvi čovek Pentagona bio u bolnici jer boluje od raka, dok je nedavno, potpuno nonšalantno, rekao da je razgovarao sa bivšim predsednikom Francuske Fransoa Miteranom. I tu ništa možda i ne bi bilo čudno, da Miteran nije mrtav skoro već 30 godina.

- Gde je bio glavni koferčić sa kodovima od Minutaša (ljudi koji su se u 17. veku borili protiv Indijanaca, prestupnika i vojnika drugih kolonijalnih država) i (krstarećih raketa) tomahavka? U operacionoj sali sa ministrom ili je negde putovao po svetu. Čini se, zanimljivo je biti ministar odbrane SAD. Kad poželiš - nestaneš sa radara, poželiš da se vratiš - vratio si se! Ozdravio si - već je dobro! I kodovi za lansiranje nuklearnog oružja su kao (ili ne?) ponovo u sigurnim rukama. Sve je pod kontrolom, sve po pravilu i u skladu sa doktrinama. To su samo i rekli u Beloj kući - prokomentarisao je Medvedev, ocenjujući reakciju Bele kuće.

On se pita šta je bilo sa koferčićem za vreme bolesti njegovog vlasnika? U čijim je rukama bio? Ko je saznao kodove za lansiranje američkih raketa? A možda su Iranci? Ili još gore - Rusi.

- Činilo se da nema odgovora. Ali, danas se odgovor odjednom pojavio. I to još kakav! Evo o čemu se radi. Bajden je dobio zloslutan signal iz zagrobnog sveta. Glavni vlasnik kodova direktno komunicira sa pokojnim predsednikom Francuske Miteranom (koji je, takođe, bio vlasnik koferčića). O tom razgovoru predsednik SAD je sam progovorio, i pobrkao zemlju žabara (za Ruse to je Francuska) sa zemljom kobasice od jetre (Nemačka). Svet je stvarno u opasnosti - zaključio je bivši predsednik Rusije. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading