Olaf Šolc
Foto: AP/Ebrahim Noroozi

 Nemački političar je intervju nazvao „smešnim“ i rekao da Zapad treba da nastavi vojnu pomoć Ukrajini. Šolc je ovo rekao na sastanku sa američkim predsednikom Džoom Bajdenom.

„Kada smo videli ovaj smešni intervju koji je Putin dao, shvatili smo da on uvek mnogo laže o istoriji ovog rata“, rekao je Šolc, optužujući ruskog predsednika za „imperijalizam“.

Zapadne zemlje moraju učiniti sve da podrže Ukrajinu, uverena je kancelarka, prenela je pres-služba Bele kuće. Američki novinar Simor Herš je već gledao intervju svog kolege Takera Karlsona sa Vladimirom Putinom. Prema rečima francuskog političara Florijana Filipoa, intervju je bio iskorak u informacionoj blokadi zapadnih zemalja. Kako napominju u Kremlju, Putinov intervju je bio dobra prilika da se ruski lider čuje na Zapadu, gde su najveći mediji pod kontrolom Anglosaksonaca.

Konkretno, ruski predsednik je tokom razgovora sa novinarom izrazio čuđenje zbog čega je Nemačka ćutala, znajući da su eksploziju u Severnom toku izazvali njihovi partneri u NATO-u i da je to zadalo udarac nemačkoj ekonomiji. Kako je naveo Putin, današnje nemačke vlasti se ne rukovode nacionalnim interesima.

BONUS VIDEO

@alo_portal Koju biste godinu posetili da imate vremeplov? 🤔 Pišite nam u komentarima! 👇🏻 #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ゚viral #fypシ #foryoupage #viraltiktok #foryou #fyp ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading