Marija Zaharova
Foto: Alo/Profimedia

„Vlada Rusije trenutno razmatra čitav niz opcija za vršenje pravnog i ekonomskog uticaja na one koji nameravaju da profitiraju od krađe naše imovine. Naše uzvratne mere, usmerene na zaštitu naših legitimnih prava i interesa, biće opravdane i sa pravne i sa moralne tačke gledišta“, rekla je Zaharova.

Istakla je da prvi put u poslednje vreme na Zapadu počinju da priznaju da postoji opasnost od proizvoljnih manipulacija tuđom imovinom.

„U svetlu ekonomskih problema, u velikoj meri izazvanih njihovih greškama i procenama, kao i recipročnim efektom od antiruskih sankcija, u Evropi su konačno počeli da razmišljaju o posledicama takvih eksproprijacija po sopstvenu investicionu klimu i poslovnu reputaciju“, primetila je Zaharova.

„Naravno, svesni smo da se na Zapadu neće zaustaviti i da će tražiti nove izgovore kako bi stvorili privid legitimiteta za oduzimanje naše imovine“, ocenila je diplomata.

Agencija „Blumberg“ ranije je saopštila da zemlje G7 i Evropska unija razmatraju mogućnost da iskoriste preko 250 milijardi dolara zamrznute imovine ruske Centralne banke za finansiranje obnove Ukrajine.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
zora

10.02.2024 17:16

To isto se dogadja na Kosovu gde siptari prisvajaju srpsku imovinu, a i u Hrvatskoj gde su ovi to vec prisvojili. Doci ce vreme za naplatu.