Putin dao novi intervju
Foto: Printscreen/Printscreen

Vladimir Putin je u razgovoru sa Zarubinom govorio između ostalog o tom intervjuu, kao i o ratu u Ukrajini, američkom predsedniku Džou Bajdenu, ali i o tome da li će “Rusija uskoro imati vakcinu protiv raka”.

O ratu u Ukrajini

- Jedino za čim možemo da žalimo jeste što nismo ranije počeli svoje aktivne akcije, verujući da imamo posla s pristojnim ljudima - rekao je Putin opisujući situaciju u Ukrajini, prenela je ruska državna agencija TASS.

 

 

Putin je rekao da je u prvoj fazi Rusija pokušala da reši sukob u Donbasu mirnim putem, odnosno sporazumom iz Minska.

- Kasnije se pokazalo da smo bili prevareni u tom pogledu, jer su i bivša nemačka kancelarka i bivši predsednik Francuske otvoreno u javnosti priznali da nikada nisu planirali da ispune dogovore. Umesto toga, kupovali su vreme da isporuče još oružja kijevskom režimu, što je upravo ono što su oni učinili - rekao je Putin.

“Za Rusiju je bolje da Bajden bude predsednik”

Putin je rekao da predizborna kampanja u Sjedinjenim Američkim Državama uzima maha i poprima akutne oblike, kao i da je za Rusku Federaciju od mogućih kandidata za predsednika SAD - Džoa Bajdena i Donalda Trampa, bolje da predsednik bude Bajden jer je “iskusniji i predvidljiviji”.

 

 

- Bajden. On je iskusnija osoba. On je predvidljiv. On je političar jake formacije - rekao je Putin, a prenele RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, Evropljani bi želeli da SAD nastave da besplatno obavljaju funkcije koje su se razvile od formiranja NATO, dok je bivši predsednik SAD pokušao da natera evropske zemlje da povećaju izdatke za odbranu ili plate Sjedinjenim Američkim Državama za “atomski kišobran” NATO. 

“Uskoro ćemo imati vakcinu protiv raka”

Putin je izjavio da su ruski naučnici blizu stvaranja vakcine protiv raka koje bi uskoro mogla da bude dostupna pacijentima.

- Rusija je sve bliže stvaranju vakcina protiv raka - izjavio je Putin i dodao da se može računati na njihovu ranu primenu u individualnoj terapiji. 

O intervjuu sa Karlsonom

Ruski predsednik rekao je da bi sankcije protiv američkog novinara Takera Karlsona nakon njegove posete Rusiji pokazale pravo lice moderne liberalno-demokratske diktature u SAD.

Intervju Takera Karlsona sa Putinom

Gavriil Grigorov (POOL)

 

 

Putin je istakao da danas nije moguće voditi direktan dijalog sa Zapadom i zahvalio Karlsonu što je u tome posredovao.

- Ako danas, iz nekog razloga koji ima veze sa njima, nismo u mogućnosti da vodimo direktan dijalog, onda bi trebalo da budemo zahvalni gospodinu Karlsonu što to možemo da uradimo preko njega kao posrednika - rekao je Putin u intervjuu objavljenom na Telegram kanalu Kremlja, prenose RIA Novosti.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading