vidovnjak salome
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock/YouTube/PARANORMAL CORTES [Oficial]

Brazilac Atos Salome je nedavnom proglasom upozorio i pozvao stručnjake da budu oprezni kada koriste novu i potencijalno opasnu tehnologiju. "AI (Veštačka inteligencija) alat koji je predvideo smrtnost može biti samo vrh ledenog brega", upozorio je on.

Alati razvijeni pod budnim okom veštačke inteligencije mogu biti u stanju da „predvide događaje poput smrti“ i mogu čak omogućiti javnosti da shvati „prošle živote i reinkarnaciju“, tvrdi ovaj navodni vidovnjak.

On je rekao za Dejli star: „Dokazi postaju sve očigledniji. Istraživanju koje koristi AI treba pristupiti oprezno, a da pritom ostanite svesni i ograničenja i zamršenosti koje uključuje proučavanje ovih fenomena".

Ipak po mišljenju Atosa, nije sve tako sumorno u upotrebi veštačke inteligencije. On tvrdi da ove nove tehnologije pomažu našoj sposobnosti da „identifikujemo nepravilnosti u audio i video snimcima“, kao i „razumevanju izveštaja o paranormalnim iskustvima“.

Salome je upozorio da bi veštačka inteligencija mogla „razvijati svest u domenu tako misterioznom kao što je paranormalno".

- Ove tehnologije nude revolucionarni pristup istraživanju ITC (instrumentalne transkomunikacije) omogućavajući objektivno ispitivanje fenomena koji se proučavaju - rekao je on.

On je upozorio su da bi veštačka inteligencija mogla da nam da odgovore na takozvana paranormalna pitanja, ali da moramo „poštovati granice“ ovih novih tehnologija.

Dodao je: „Ukratko, ove inovacije otvaraju mogućnosti, ali zahtevaju uravnotežen pristup koji poštuje granice, između istraživanja i enigmatskih misterija", piše Dejli Star.

Atos Salome inače je čovek kog mnogi nazivaju "Živim Nostardamusom". Naravno, ne može se sa sigurnošću tvrditi da je ono što on govori istina. Slična predviđanja nisu stav redakcije Alo.rs, a u tekstu gore prenete su reči, tvrdnje i verovanja, kao i izjave pomenutog čoveka. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading