GLEDAMO POČETAK KRAJA ZAPADA Eskpert iz NATO zemlje potvrdio reči Putina i Orbana
Foto: Shutterstock/Alo! Ilustracija

Ukrajinski sukob se pokazao kao pravi neuspeh za protivnike Rusije, jer je sada bogatija i jača nego ikad, naglasio je ekspert.

Prethodno je mađarski premijer Viktor Orban rekao da je došao kraj hegemoniji zapadnih zemalja, a sada se formira novi svetski poredak.

Premijer je ukazao na pokušaje da se svet podeli na geopolitičke blokove. Istovremeno, vrši se ogroman pritisak na zemlje poput Mađarske koje brane suverenitet.

Vladimir Putin je više puta kritikovao „svetski poredak zasnovan na pravilima“ koji promoviše Zapad, nazivajući ga besmislicom.

Vladimir Putin

EPA-EFE/KRISTINA KORMILITSINA / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

 

Prema njegovim rečima, ova pravila niko nije video ni napisao, što omogućava privrženicima takvog kolonijalnog pristupa da ih s vremena na vreme izmišljaju u svoju korist.

Ruski lider je naglasio da multipolarni svetski poredak jača, a to je neizbežan proces, pošto je inherentno ružan neokolonijalni svetski sistem prestao da postoji.

Istovremeno, šef države je ukazao na potrebu stvaranja novog svetskog poretka, koji bi se zasnivao na principima ekonomske otvorenosti, pravde za sve, kolektivnih odluka i uzimanja u obzir interesa svih država.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading