eMANUEL MAKRON
Foto: Alo/Alo!/ilustracija/M.Lj.

Govoreći na francuskoj televiziji, francuski predsednik Emanuel Makron tokom TV intervjua je upitan o mogućnostima slanja zapadnih trupa u Ukrajinu.

Makron nije isključio mogućnost slanja francuskih trupa u Ukrajinu

- Ne isključujemo ovu opciju - rekao je on i dodao da Rusija ne može i ne sme da dobije rat.

- Učinili smo sve da održimo mir - istakao je francuski lider.

Makron kaže da je ukrajinska kontraofanziva bila neuspeh, situacija u Ukrajini je veoma teška, a nije isključeno da će Francuska poslati svoju vojsku ako bude smatrala da je potrebno.

- Postavili smo previše ograničenja u našem rečniku. Mi ne dižemo tenziju. Mi nismo u ratu sa Rusijom, ali, da budemo jasni, ne smemo dozvoliti da ona pobedi - istakao je francuski predsednik.

Makron je govorio i o evenutalnom pogoršanju trenutne situacije:

 - Ako bi se stvari pogoršale, to bi bila samo odgovornost Rusije - rekao je predsednik Francuske.

Makron je istakao da je „Putin je predsednik zemlje koja je destabilizujuća sila".

- Nalazimo se u vremenu otpora. Spremni smo da donosimo odluke tako da Rusija nikada ne pobedi - naglasio je on i dodao još jednom da će Francuska učiniti sve što je potrebno da postigne svoj cilj.

- Pregovarali smo koliko smo mogli, ali sa njim [Putinom] nema šta da razgovaramo, Ukrajina mora da pobedi. Neće biti crvenih linija. Ja sam predsednik Francuske i ja odlučujem - naglasio je Makron.

- Francuska je svetska sila. Ne smemo biti slabi. Zato moramo trezveno sagledati situaciju i odlučno, voljno i hrabro reći da smo spremni da upotrebimo sredstva za postizanje našeg cilja, a to je da Rusija ne pobedi! - zaključio je francuski predsednik.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Beba

15.03.2024 00:27

Covek je ocigledno lud i sujetan i isfrustriran...