Klemen Grošelj
Foto: Printscreen/Printscreen

Na listi kandidata Slobodarskog pokreta za predstojeće evropske izbore sada su tri nepopunjena mesta.

Aktuelni evropski poslanik Klemen Grošelj povukao je kandidaturu za reizbor, potvrđeno je STA u toj stranci.

Grošelj nije komentarisao ove navode.

Nesuđena predsednica Republike Slovenije Marta Kos je rekla da su je zvali iz Svobode da prihvati mesto na listi za evropske izbore, ali im je rekla da je više ne zanima slovenačka politika.

"Klemen Grošelj nas je obavestio da je povukao svoju prethodnu saglasnost na kandidaturu za Evropski parlament. Zahvaljujemo mu na dosadašnjoj saradnji", stoji u saopštenju za STA.

Istovremeno, tvrde da to neće uticati na njihovo sastavljanje liste kandidata, jer ona još nije finalizovana.

Međutim, ne komentarišu razloge koje je Grošelj naveo za takvu odluku, niti je to želeo da komentariše za STA.

Posle poslednjeg saveta stranke, na kome je trebalo da bude odobrena lista kandidata za evropske izbore, postalo je jasno da su članovi saveta dali zeleno svetlo samo za sedam imena na devetocifrenoj listi kandidata, a da Klemen Grošelj je dosta nisko među njima, prema nezvaničnim informacijama na pretposlednjem mestu.

Za reizbor Grošelja, koji je izabran u Evropski parlament na listi tadašnje LMŠ, bili bi potrebni preferencijalni glasovi.

Među kandidatima Pokreta Svoboda ostala je i aktuelna evroposlanica Irena Joveva, a prema nezvaničnim informacijama direktor postojnskog porodilišta Aleksandar Merlo, predsednik stranke mlađe stranke Matej Grah, poslanici Tamara Vonta i Uroš Brežan, inače bivši ministar prirodnih resursa i prostora i državni sekretar za odnose sa DZ u kabinetu premijerke Maše Kociper.


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading