brod
Foto: Alo/Shutterstock

"Situacija u Gazi je strašna i izgledi za glad su stvarni. Ostajemo posvećeni pružanju pomoći onima kojima je očajnički potrebna“, naveo je britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron u saopštenju.

Kameron je, takođe, obećao 9,7 miliona funti, odnosno 12,26 miliona dolara za opremu, pomoć i logistiku kako bi pomogli u uspostavljanju pomorskog koridora od Kipra do Gaze, saopštila je njegova kancelarija, a prenosi Rojters.

Britanski ministar odbrane Grant Šaps saopštio je da će privremeno pristanište na obali Gaze biti namenjeno pristajanju teretnih brodova koji će dopremati pomoć za palestinsku enklavu morem, Britanska vlada navodi da su britanski vojni timovi zajedno sa američkim u operativnom štabu SAD u Tampi, na Floridi, kao i na Kipru već nekoliko sedmica, sa ciljem da se utvrdi najbezbednija i najefektivnija pomorska ruta za dopremanje pomoći Gazi.

Prošle sedmice je u izraelskom vazdušnom napadu u Gazi ubijeno sedam radnika humanitarne organizacije Svetska centralna kuhinja, uključujući troje Britanaca, što je naišlo na oštre kritike međunarodne zajednice i dovelo do smene dva izraelska vojna zvaničnika, podseća Rojters.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading