marko milačić
Foto: Printscreen/YouTube/ Marko Milačić

Crna Gora, kako je rekao, mora da se bavi Murinom, pa tek onda zločinima u drugim zemljama.

Na vencu koji je Milačič položo ispisano je “živite vječno”.

“Danas, uoči Vaskrsa, s tugom i bolom se prisećamo zločina koji je zauvek obeležio našu malu varošicu Murino. Sa svojim saradnicima, položio sam cveće na spomen česmi, odajući počast nevinim dušama Julije, Olivere i Miroslava koje su bombe prerano otrgle iz roditeljskog zagrljaja, ali i nevinim žrtvama agresije Milki, Manojlu i Vukiću”, rekao je Milačić.

On je dodao da Murino ostaje simbol tuge, ali i snage vere u večnost.

“Dok se prisećamo ovog bolnog događaja, podsećamo se da politike i ideologije mogu proći, ali istina Murina će uvek da svetli kao putokaz iskupljenja za grehe prošlosti. Zato Crna Gora ima pre svega ljudsku, a onda i svaku drugu obavezu da se bavi pre svega Murinom i porodicama stradalih. Da su vlasti u Crnoj Gori u ovih 25 godina uložile interesovanja i energije za Murino koliko za zločine u drugim zemljama danas bi porodice stradalih u Murinu bile pravedno obeštećene, Murino razvijena varošica, a državno i organizovano sećanje na ovaj zločin neupitno. Crna Gora mora da se bavi Murinom, pa tek onda zločinima u drugim zemljama”, kaže Milačić.

U NATO bombardovanju Murina 30. aprila 1999. godine, stradalo je šest civila, među kojima i troje djece, dok su oštećeni prodavnica, Dom kulture i drugi civilni objekti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading