Sankcije
Foto: AP/Matthew Brown (STF)

 Pres služba lokalne Glavne uprave Ministarstva za vanredne situacije Ruske Federacije saopštila je o predstojećoj opasnosti za region popularan među turistima.

Tako će, prema podacima Krimskog odeljenja za hidrometeorologiju i monitoring životne sredine, od petka do nedelje, od 3. do 5. maja, ostati izuzetna opasnost od požara u zapadnim i istočnim predelima poluostrva, a očekuje se i u njegovim južnim delovima.

S tim u vezi, službenici odeljenja su podsetili goste i stanovnike regiona na potrebu da se poštuju mere bezbednosti. „Tokom ovog perioda strogo je zabranjeno paljenje i izvođenje požarno opasnih radova korišćenjem otvorene vatre u šumama, prirodnim ekosistemima i susednim područjima, uključujući namerno paljenje suvog rastinja i kućnog otpada“, upozorava se u poruci.

Ranije je postalo poznato da se potražnja ruskih turista za odmorom na Krimu tokom majskih praznika udvostručila. Prema turoperatoru Alean, region je 2024. godine zauzeo četvrto mesto među najpopularnijim destinacijama za majske praznike.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading