Avion leti
Foto: Alo/Foto: Shutterstock

Nedavno je predsednik Vladimir Putin pokazao ovaj napredak letenjem unapređenog bombardera, ističući njegove nove karakteristike i signalizirajući tekući razvoj uprkos vojnim pritiscima.

Otkako je njena invazija na Ukrajinu počela pre više od dve godine, proizvodnja ruskog naoružanja se znatno smanjila. Boreći se da ispuni neposredne potrebe svojih trupa na frontu svojih ratnih napora, Moskva je bila prinuđena da stavi na čekanje ogromnu većinu svojih dugoročnih projekata.

Od novih stelt bombardera i borbenih aviona nove generacije, Kremlj je dosledno pomerao očekivane vremenske okvire povezane sa novim programima. Međutim, čini se da ruski inženjeri napreduju sa poboljšanom varijantom svog najvećeg nadzvučnog bombardera sa nuklearnim projektilima — „Beli labud“. Ovaj novi avion trenutno prolazi zajednička testiranja Ministarstva odbrane Rusije i Ujedinjene avio korporacije.

U februaru je ruski predsednik Vladimir Putin doleteo jednim od ovih modernizovanih strateških bombardera Tu-160 Blackjack. Iako se kratak let dogodio daleko od tekućih neprijateljstava u Ukrajini, to je značilo da je Moskva zaista u stanju da napreduje u razvoju ovog poboljšanog aviona usred rata.

 BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading