Nikolaj Patrušev
Foto: EPA/EPA-EFE/SERGY GUNEEV

Predsednik Rusije Vladimir Putin imenovao je Sergeja Šojgua za sekretara Saveta bezbednosti Rusije, saopštila je pres-služba Kremlja.

„Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je Ukaz o sekretaru Saveta bezbednosti Ruske Federacije. Imenovati Sergeja Kužugetoviča Šojgua za sekretara Saveta bezbednosti Ruske Federacije“, navodi se u saopštenju.

Istovremeno je Nikolaj Patrušev razrešen dužnosti sekretara Saveta bezbednosti.

Peskov je dodao da će Kremlj naknadno saopštiti novu funkciju Nikolaja Patruševa, koji je ranije bio sekretar Saveta bezbednosti Rusije.

- On nastavlja da radi i narednih dana ćemo vas obavestiti gde će Nikolaj Platonovič nastaviti svoje aktivnosti, precizirao je portparol.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov objasnio je da će Šojgu biti i zamenik predsednika Rusije u Vojno-industrijskoj komisiji i nadzornik rada Federalne službe za vojno-tehničku saradnju.

„Što se tiče Sergeja Kužugetoviča Šojgua, on će na mestu sekretara Saveta bezbednosti istovremeno biti zamenik predsednika u komisiji za vojno-industrijski kompleks. On je dobro poznaje ovaj posao, veoma dobro poznaje tempo vojno-industrijske proizvode u konkretnim preduzećima i često posećuje ta preduzeća“, rekao je Peskov.

Ranije je saopšteno da je Putin uputio Savetu Federacije svoje predloge za novog ministra odbrane, ministre spoljnih i unutrašnjih poslova i drugih ministarstava.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO

 

@alo_portal OVO NEĆETE VIDETI ČESTO, ČUDESNI PRIZORI U SRBIJI Na nebu osvanuo redak i fascinantan fenomen! #fypシ゚viral #alo #alodnevnenovine #fypシ #alonovine #srbija #auroraborealis ♬ Originalton - 𝐵𝑎𝑙𝑘𝑎𝑛 𝑆𝑝𝑜𝑡𝑖𝑓𝑦‘

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading