Angela Merkel se povlači
Foto: EPA/EPA

Merkelina knjiga, koju je napisala uz pomoć dugogodišnje saradnice i savetnice Bete Bauman, naslovljena je ''Sloboda'' i ima oko 700 stranica, a objaviće je izdavačka kuća "Kipener i Vič".

''Za mene, sloboda je da ne prestanete da učite, da ne morate da stojite već da napredujete, čak i kad napustite politiku'', rekla je Merkelova.

Izdavačka kuća saopštila je da će knjiga biti objavljena u više od 30 zemalja, ali nije precizirano u kojim. Nakon što je funkciju kancelara preuzeo Olaf Šolc, Merkelova se uglavnom ne pojavljuje u javnosti, čak ni na događajima svoje Demohrišćanske unije.

Magazin Forbs ju je deset godina zaredom proglašavao ''najmoćnijom ženom sveta''. Merkelova je prva žena kancelar u Nemačkoj, a od 2005. di 2021. vodila je Nemačku kroz svetsku finansijsku krizu, migracionu krizu i pandemiju kovid-19.

Nakon početka rata u Ukrajini Merkelova je okrivljena da nije na ispravan način rukovodila rusko-ukrajinskom krizom 2014. godine, na šta je odgovorila da je mir postignut 2015. obezbedio Kijevu dovoljno vremena da se pripremi za buduće nevolje, i da ne namerava da se izvinjava za svoje diplomatske napore.

Takođe je branila i odluku nemačke vlade da kupi velike količine prirodnog gasa iz Rusije.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal OVO NEĆETE VIDETI ČESTO, ČUDESNI PRIZORI U SRBIJI Na nebu osvanuo redak i fascinantan fenomen! #fypシ゚viral #alo #alodnevnenovine #fypシ #alonovine #srbija #auroraborealis ♬ Originalton - 𝐵𝑎𝑙𝑘𝑎𝑛 𝑆𝑝𝑜𝑡𝑖𝑓𝑦‘

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading