Robert Fico
Foto: Alo/Foto: Prinstcreen

Kako je preneo "BBC", istražuje se mogućnost da atentator Juraj Cintula (71), pesnik i pisac iz grada Levice, nije kao što se ranije verovalo, delovao sam.

U međuvremenu, život Roberta Fica (59) više nije ugrožen, nakon nekoliko višesatnih operacija, ali je on i dalje zadržan u bolnici na intenzivnoj vezi.

U subotu je odlučeno da atentator Cintula bude zadržan iza rešetaka do početka suđenja.

"Istražni tim je formiran i istražiće da li je osumnjičeni bio deo određene grupe koja se međusobno podržavala", rekao je Matuš  Šutaj-Eštok. On je naveo i da će se ispitati informacije iz obaveštajnih službi o tome da je dva sata nakon atentata i nakon što je osumnjičeni uhapšen, kompletna istorija njegovih aktivnosti i komunikacije na Fejsbuku obrisana.

Dan nakon napada ministar unutrašnjih poslova je na konferenciji za novinare rekao da je "osumnjičeni delovao sam i da je ranije učestvovao u protestima protiv vlade".

 

 

U nedelju je zamenik premijera Robert Kalinjak saopštio da Ficov život nije više ugrožen.

"Najgore čega smo se plašili sadaje prošlost. Ficovo stanje je stabilno sa pozitivnom prognozama. Sada smo malo opušteniji", rekao je on ispred bolnice u Banskoj Bistrici.

Prema poslednjim informacijama, Fico će ostati u ovoj bolnici i njegov transport u Bratislavu u ovom trenutku nije moguć.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading