brod
Foto: Alo/Shutterstock

Vojni predstavnik jemenskog pokreta Jahja Sarija primetio je na Al Masira da su „obe operacije uspešno postigle svoje ciljeve“.

Naše vazduhoplovstvo izvelo je destruktivne operacije protiv dva američka razarača u Crvenom moru. Obe operacije su uspešno postigle svoje ciljeve, rekli su Huti.

Pre toga, jemenski Huti su napali dva komercijalna broda, Ciclades i MSC Orion, u Crvenom moru i Indijskom okeanu, respektivno. Prema rečima Sarije, svoje ciljeve su dostigli i dronovi koji su napali dva američka razarača u Crvenom moru. On je naglasio da je kikladski brod, kršeći zabranu, krenuo ka izraelskoj luci Eilat, u početku prikrivajući svoje odredište.

Prethodno su jemenski Huti iz pokreta Ansar Alah napali tri izraelska broda u Indijskom okeanu i Adenskom zalivu. Kako je naveo vojni predstavnik grupe Jahja Sarija, operacija je izvedena balističkim projektilima i bespilotnim letelicama. Prema njegovim rečima, oružane snage države prate situaciju u pojasu Gaze i povećavaju nivo vojnih operacija za borbu protiv ugnjetavanja palestinskog naroda.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading