Tramp o Bajdenovim propisima
Foto: AP/Tanjug/Ap

- To je više od dva miliona dolara po satu - saopšteno je iz Trampovog štaba.

Savetnici kampanje Kris Lakvita i Suzi Vajls saopštili su da je za nekoliko minuta od proglašenja presude njihov sistem za donacije bio preplavljen podrškom i da je, usprkos nekoliko prekida rada sistema zbog prevelikog saobraćaja, Tramp uspeo da prikupi 34,8 dolara donacija.

Do petka uveče taj iznos se popeo na 52,8 miliona dolara, prenosi agencija Frans pres. Iznos zabeležen ujutro već je bio dvostruko veći od uobičajenog dnevnog prihoda na WinRedu, republikanskoj platformi za donacije. Oko 30 odsto donacija stiglo je od novih donatora.

Bivši američki predsednik Donald Tramp, kandidat republikanaca za izbore u novembru, u četvrtak je proglašen krivim za falsifikovanje dokumenata s ciljem prikrivanja isplate za ćutanje porno glumice Stromi Danijels uoči izbora 2016. godine.

Njujorška porota proglasila je Trampa krivim po sve 34 tačke optužnice, čime je postao prvi američki predsednik osuđen za krivično delo.

Preti mu maksimalna kazna od četiri godine zatvora, iako ostali osuđeni za takva dela često dobijaju kraće kazne, novčane ili uslovne.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading