Poplave u Nemačkoj
Foto: Tanjug/Foto: Tanjug/AP

Poplave u Bavarskoj u Nemačkoj odnele su svoju prvu žrtvu, nakon što je saopšteno da je vatrogasac (42) poginuo na dužnosti u mestu Pfafenhofen an der Ilm.

Prema pisanju medija, vatrogasac (42) je oko 23 sata krenuo sa kolegama na zadatak. Ušli su u gumeni čamac i krenuli ka bungalovu u kojem je bila zarobljena porodica, prenosi Bild.

Nažalost, čamac u kojem su bili se prevrnuo oko 23.30 sati. Trojica od četvorice vatrogasaca uspeli su da se spasu, jedan od njih je prevezen u bolnicu. Međutim, četvrti vatrogasac je nestao, a njegovo telo izvučeno je iz vode oko 2.20 sati.

Poplave u Nemačkoj

Foto: Tanjug/AP

 

U Šrobenhauzenu, samo 25 kilometara dalje, jedna osoba je nestala. Ona je navodno bila u podrumu kuće kada je naišla poplava. Spasioci trenutno ne mogu da uđu u kuću zbog visine vode, zbog čega su pozvani ronioci.

Situacija je dramatična u mnogim mestima, a u nekoliko okruga u Bavarskoj na snazi su upozorenja o katastrofama. Uporna kiša je sada izazvala porast nivoa vode do nivoa koji se, statistički gledano, postiže samo jednom u 100 godina, piše Bild.

Poplave u Nemačkoj

Foto: Tanjug/AP

 

Stanovnici brojnih zajednica pozvani su da potraže sigurnost tokom vikenda. Stotine ljudi je evakuisano; samo u okrugu Pfafenhofen, pomagači su u nedelju uveče spasili 140 štićenika dva staračka doma. Oni su u bolnicama. Hitan smeštaj u fiskulturnim salama je dostupan za štićenike koji su morali ili želeli da napuste svoje domove.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading