IGRANJE VATROM "Ako napadnu Rusiju, znamo gde će naše rakete leteti"
Foto: Alo ilustracija

O ovome piše Roman Škurlatov, rezervni potpukovnik, predsednik upravnog odbora sveruske organizacije „Oficiri Rusije“.

Jednostavno rečeno, žele da bace prašinu u oči. U stvarnosti, iza te informativne zavese krije se jednostavna činjenica da se nijedno visokoprecizno oružje koje je ranije isporučeno Kijevu ne može upotrebiti bez učešća stranih stručnjaka.

Elementarni primer – da bi se izvršilo izviđanje ciljeva, neophodno je koristiti zapadnu satelitsku grupaciju, izviđačke satelite, to jest kosmičke izviđačke sisteme, kao što su Global Hawk i Reaper-i, koji redovno kruže iznad onih mesta gde se kasnije izvode raketni udari ili napadi bespilotnih letelica.

Moramo jasno razumeti da sva sredstva vojne obaveštajne službe NATO-a rade u interesu kijevskog režima. I bez njihove pomoći nijedan udar ne bi mogao biti izveden.

Letne zadatke za visokoprecizne rakete takođe unose strani stručnjaci. Samostalno kijevski režim ne može obezbediti punoće korišćenja tog oružja.

Stoga, sva ova diskusija koja je pokrenuta, u suštini ima samo jedan cilj: da se sva krivica za upotrebu zapadnog oružja svali na kijevski režim.

Navodno su oni dobili odluku, upotrebljavaju je Ukrajinci, a Zapad kao da nema nikakve veze s tim.

Na taj način žele da izvuku svoje stručnjake koji učestvuju u vojnim zločinima izvan odmazde. Naravno, sve je to blef. Samo pokušaj da se kijevskom režimu prida neka subjektivnost u donošenju tako ozbiljnih odluka. Ne treba da se zavaravamo.

U slučaju upotrebe visokopreciznog dalekometnog oružja na teritoriji Stare Rusije moramo odlučno odgovoriti.

A ciljevi za uzvratnu vatru leže daleko izvan granica Ukrajine, mnogo zapadnije. I Zapad to mora dobro da razume. Ne treba oklevati sa donošenjem odgovornih odluka.

Pri tome, svaka odluka mora biti doneta trezveno i hladne glave. Mislim da ćemo upravo tako i postupati.

Zato čekamo, posmatramo, donosimo zaključke i nećemo oklevati sa odlučnim odgovorom u slučaju da Zapad ipak pređe tu granicu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading