Tuča u Pragu
Foto: Printscreen/Printscreen

Naime, kako piše euromaidanpress.com, grupa ljudi koji govore ruski napala je dobrovoljce koji su prikupljali novac za Ukrajinu. Policija je potvrdila da je reagovala na incident, ali niko od "zaraćenih strana" nije uhapšen niti priveden.

 

 

Na snimku se vidi da se tuča dogodila na štandu organizacije koja prikuplja novac za Ukrajinu u Češkoj. Učesnici tuče viču jedni na druge na ruskom i ukrajinskom i udaraju se kišobranima. Na kraju je stradao i sam štand.

Navodni učesnik tuče pod pseudonimom No Name je na društvenim mrežama postavio status na ukrajinskom: - Potukao sam se sa Ruskinjom u centru Praga. Krv je u pukotinama mog telefona, moja bela košulja je umrljana krvlju.

 

 

Druga objava na društvenoj mreži Ks detaljno opisuje incident: - Počeo sam da snimam i rekao da je podrška Rusiji u Češkoj zločin. Tada su mi prišle dve žene. Rekao sam im da odu odavde. Jedan od njih je našu Čehinju, koja je bila potpuno mirna, udario u glavu. Češkog dečaka je zgrabio drugi čovek, koji je rekao da je Rusija velika što nas ubija.

Iako u subotu niko nije uhapšen, Intermarijum 24 prenosi da su Rusi koji su napali aktiviste uhapšeni u ponedeljak popodne. Hapšenje se navodno dogodilo na praškom aerodromu.

Kako prenosi novinki.cz, reč je o četvoro ruskih državljana koji žive u Nemačkoj.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading