Izrael
Foto: Alo/Shuttertstock

Devet izraelskih vojnika je povređeno u eksploziji ubojnih sredstava u bazi na jugu Izraela, saopštila je izraelska vojska.

IDF nastavlja operacije na kampove Bureidž i Magazi u centralnoj Gazi. Dok se čekaju zvanični odgovori Izraela i Hamasa na predlog američkog predsednika Džozefa Bajdena o prekidu vatre, portparol Bele kuće Džon Kirbi poručuje da nastavljaju da rade na postizanju primirja.

Zaoštravaju se i tenzije između Izraela i Hezbolaha. Šef CIA i visoki zvaničnik Bele kuće stižu u Dohu i Kairo.

Kraj bloga

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Joav Galan: Nećemo prekinuti ofanzivu zbog pregovora

Izraelski ministar odbrane Joav Galan poručio je da nastavak razgovora između posrednika o sporazumu o oslobađanju talaca ne znači obustavljanje rata u Gazi.

"Svaki pregovor sa Hamasom može da se vodi samo pod vatrom", naveo je Galan u objavi koju su preneli izraelski mediji.

Šef Hamasa: Pristupićemo ozbiljno svakom sporazumu koji se zasniva na potpunom zaustavljanju rata

Hamas će ozbiljno i pozitivno pristupiti svakom sporazumu o prekidu vatre koji se zasniva na potpunom prekidu rate, potpunom izraelskom povlačenju iz Gaze i dogovoru o razmeni izraelskih talaca i palestinskih zatvorenika, poručio je politički lider Hamasa Ismail Hanijeh.

SUKOB BUKTI Novi snimak sa ratišta

OŠTRE OPTUŽBE STIGLE NA NETANJAHUOVU ADRESU! HRW: Izraelci krše međunarodno pravo koristeći beli fosfor u Libanu

Međunarodna organizacija za ljudska prava Hjuman rajts voč (HRW) upozorila je danas da je izraelska vojska koristila municiju sa belim fosforom na jugu Libana čime je ugrozila lokalno stanovništvo i infrastrukturu. U izveštaju se navodi da je HRW verifikovao da su izraelske snaga koristile municiju sa belim fosforom u najmanje 17 opština na jugu Libana od oktobra 2023, prenosi Tanjug.

Racije i hapšenja IDF-a širom Zapadne obale

Više Palestinaca uhapšeno je u racijama izraelskih snaga pre zore na Zapadnoj obali.ž

 

 

Racije su izvršene u Hebronu, Kalkilyi, Dženinu, Nablusu i Ramali.

Slovenija postala 147. članica UN koja je priznala Palestinu

Slovenačka narodna skupština je na vanrednoj sednici podržala odluku vlade o priznanju Palestine kao nezavisne i suverene države, prenosi slovenačko Delo.

Za priznanje je juče glasalo 52 od 53 prisutnih poslanika, niko nije bio protiv, a ovom odlukom Slovenija je postala 147. članica Ujedinjenih nacija koja je priznala Palestinu.

SAD: Još uvek čekamo na odgovor Hamasa na predlog o prekidu vatre

Savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven izjavio je da SAD još uvek čekaju odgovor militantne grupe Hamas na izraelski predlog o prekidu vatre koji je izneo američki predsednik Džozef Bajden u petak.

"Čekamo odgovor Hamasa" preko katarskih posrednika, rekao je Saliven i najavio da će direktor Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijam Berns razgovarati u Kataru sa posrednicima o predlogu o prekidu vatre, prenosi Rojters.

Eksplozija u izraelskoj bazi, devet vojnika povređeno

Devet izraelskih vojnika je povređeno u eksploziji ubojnih sredstava u bazi na jugu Izraela, saopštila je danas izraelska vojska.

U saopštenju se navodi da su u incidentu juče dva vojnika teško ranjena, još dvojica su zadobila umerene povrede, a petorica su lakše povređena, prenosi Tajms of Izrael.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading