Američka policija u Orlandu
Foto: Printscreen/Youtube/Fox 35 Orlando

Zoi Rajder, 36, i Nikol Letbridž, 45, lažno su optužile svog komšiju Stivena Koziarskog, 60, za pedofiliju, dok je on zapravo bio "ljubazan i darežljiv" bez ikakvih krivičnih dela.

Pod uticajem droge i verovatno alkohola, pretile su da će ga unakaziti pre nego što su ga pretukle i izudarale do smrti u njegovom domu u Šefildu u avgustu prošle godine, saopštio je sud.

Gospodin Koziarski je pretrpeo 22 povrede na licu, glavi i telu i umro je od krvarenja u mozgu u sadističkoj pljački, koju je sudija nazvala činom krađe kako bi se finansirala njihova zavisnost od droge.

Rajder i Letbridž su proglašene krivim za pljačku i ubistvo od strane porote na Krivičnom sudu u Šefildu prošlog meseca.

Danas je sudija Sara Rajt dala obaveznu doživotnu kaznu i rekla im da moraju izdržati minimalni rok od 26 godina iza rešetaka.

Rekla je da su svoju ranjivu žrtvu "potpuno neosnovano i bez ikakvog razloga" optužili za pedofiliju.

Gospodin Koziarski je živeo sam, bio je ranjiv s blagim intelektualnim poteškoćama i lošeg zdravlja s istorijom srčanih problema, dijabetesa i epilepsije.

Bio je bespomoćan kad su ga napali "sadističke" žene koje su ga ciljale, rekao je sud.

Sudija im je rekla: "Napali ste ga na najbrutalniji, bezdušni i najodvratniji način. Lansirali ste na njega surov i izuzetno nasilan zajednički napad. Otkrili ste mu genitalije, pretile da će ga unakaziti i vikale mu prostote. Niste ni najmanje poslušali njegovo negiranje optužbi niti mu pružili bilo kakvu saosećajnost kad je bio jasno povređen."

Sudija je rekla da su nameravale da ga "ponize, uplaše i povrede" i ostavile ga "dezorijentisanog, povređenog i krvarećeg."

Gospodin Koziarski je uspeo da pozove hitnu pomoć, ali je kasnije preminuo u bolnici.

Sud je čuo dokaze da je "finansijski bio komforan" i da je njegova svakodnevna rutina bila da ide u kafić na razgovor.

Ali u svojim poslednjim nedeljama bio je "bez novca, zapušten i oprezan", što je sudija rekla da je zbog toga što su ga Rajder i Letbridž "držale budnog i plašile ga."

Zatim su prešle granicu tako što su ga pretukle do smrti. Potresni snimci mobilnog telefona koje je snimila Rajder i prikazala na suđenju pokazali su ga kako krvari dok ga dve žene prete nožem i makazama.

Sud je čuo da je obimna policijska istraga utvrdila da nijedno dete nije išlo kod njega kući i da nije imao nikakvu vezu s pedofilskom aktivnošću.

Izjava o uticaju žrtve od bliske prijateljice Meri Džons, koja ga je poznavala 38 godina, rekla je: "Stiven je bio ljubazan i blag."

Rekla je: "Slomljeno mi je srce što ga više neću videti. Većinu dana i noći plačem. Bio je poseban čovek. Pomagao bi svakome i imao je srce od zlata. Zašto su ga ubili kad bi trebao još uvek biti živ, uživajući u životu? Otkad su ga uzeli od mene, gledam njegovu fotografiju - smeši se na toj fotografiji. Voleću i nedostajaće mi Stiven do kraja života."

Džon Rajder, rekao je sudu da je imala grozno odrastanje. Kao mala devojčica bila je primorana da krade kako bi finansirala majčinu zavisnost od droge i bila je tučena od svojih roditelja. Uvedena je u upotrebu kanabisa sa 12 godina i prešla na droge klase A.

(Dejli Mejl)

@alo_portal OVAKO SADA IZGLEDA OSUMNJIČENI ZA UBISTVO MALE DANKE Pognuo je glavu, danas će reći gde je telo? #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fypシ゚viral #alo #dankailic #danka ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading