amsterdam
Foto: EPA/EPA-EFE/FREEK VAN DEN BERGH

Oko 10 studenata ušlo je u zgradu oko 5.30 časova po lokalnom vremenu, dok se otprilike 50 studenata spojilo za ruke i opkolilo zgradu, uzvikujući ''Palestina će biti slobodna", prenosi Rojters.


U objavi na Instagramu, grupa Liberejt Stanford je saopštila da je "autonomna grupa studenata" zauzela kancelariju predsednika univerziteta Ričarda Salera. 
Studenti su, između ostalih zahteva, pozvali univerzitet da prekine veze sa kompanijama povezanim sa izraelskim ratom u Gazi.

Policija je koristila pajser da uđe u zgradu oko dva sata nakon početka demonstracija, a Stanford je u saopštenju naveo da je uhapšeno 13 osoba.


''Došlo je do velikih oštećenja u unutrašnjosti i na eksterijeru zgrade i neće biti ulaska u zgradu do kraja dana“, saopštio je univerzitet.

 Među uhapšenim studentima je bio i novinar studentskog lista Stanford dejli, navode te novine.


Stotine studenata uhapšeno je poslednjih meseci nakon organizovanja demonstracija, postavljanja kampova i, u nekim slučajevima, zauzimanja zgrada u znak protesta protiv izraelskog napada na Gazu, u kojem je ubijeno više od 36.000 Palestinaca, prema zdravstvenim vlastima u Gazi.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading