hitna pokrivalica
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Posle tri nedelje u zagrebačkoj bolnici Sveti Duh, dete je dobilo udomitelje, koji, kada novorođenče navrši tri meseca, mogu da se prijave za usvajanje.

"Dete je rođeno 13. 5. i provelo je nešto manje od mesec dana u zdravstvenoj ustanovi. Dete je zdravo, otpušteno i sada je u hraniteljskoj porodici. Bilo je teško da se celom medicinskom osoblju oprosti od dijete, bilo je dosta emotivno“, rekao je Krešimir Hojsak, načelnik Područnog ureda HZSR Zaprešić.

Procena službi bila je da je hraniteljska porodica bolje rešenje od smeštaja u dom. U novinama se navodi kao dete nepoznatog porekla. Pre smeštaja obrađena su mu sva dokumenta. U bolnici je beba dobila ime Ivan po dežurnom lekaru Ivanu Zovku, koji mu je spasao život. Ali po odlasku dobio je novo ime i prezime.

Bebe u porodilištu

Foto: RINA

 

„Moja prva ideja je da to bude Srećko, jer je on zaista imao srećan splet okolnosti“, rekao je Ivan Zovko, dežurni lekar KB Sveti duh.

"Nastavićemo da pratimo usvojiteljsku porodicu i pružićemo im svu neophodnu pomoć i podršku u daljoj brizi o detetu. Dete se može usvojiti nakon tri meseca od rođenja, a onda ćemo nakon tri meseca krenuti u proces usvajanja", rekao je on. “, rekao je Hojsak.

Malenog su pronašla dvojica učenika dok su se vraćali sa treninga.

Nakon što je beba pronađena u kanti, policija je pokrenula opsežnu istragu koja je još u toku. Oni su slučaj kvalifikovali kao teško ubistvo u pokušaju. Beba je nekim čudom preživela.

"Ne pamtimo ovakav slučaj, da je dete ostavljeno ovako, sigurno pre 20 godina. Osećaj je bio dobar, bili smo zadovoljni i srećni što je dete na vreme pronađeno. Da je preživelo i da je zdravo “, rekao je Hojsak, piše Dnevnik.hr.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading