PUTINE, REAGUJ! Rusi traže hitnu reakciju: Zapadno oružje predstavlja preveliku pretnju!
Foto: Printscreen/Printscreen

Ruski ratni vojni blogeri pozivaju predsednika Vladimira Putina da izmeni protivvazdušnu odbranu zemlje nakon što su ukrajinske snage oštetile čuvene ruske PVO sisteme S-300 i S-400 u Bolgorodu.

Objavu Borisa Rožina, ruskog ratnog blogera s Krima, podelio je na društvenoj mreži Iks korisnik Dmitri, koji radi za War Translated, nezavisni projekat u kome se prevode materijali o ratu.

- Ruski blogeri izuzetno ozbiljno shvataju pretnju ruskim sistemima protivvazdušne odbrane, uključujući pretnju balističkim raketama ATACMS - napisao je on i dodao:

- Kažu da je potreban novi pristup kreiranju sistema PVO, potpuno drugačiji od onoga što se praktikovalo poslednjih 25 godina u ruskom vojno-industrijskom kompleksu. Pozivaju na hitno preispitivanje strategije. Ali, mislim da je malo kasno, momci.

PUTINE, REAGUJ! Rusi traže hitnu reakciju: Zapadno oružje predstavlja preveliku pretnju!

EPA-EFE/Pawel Supernak POLAND OUT

 

Hitna revizija

Rožin je, naime, na svom kanalu na Telegramu napisao da je revizija “arhitekture“ ruskih sistema PVO "hitno potrebna".

- Potrebno je da se kontrolne kabine, lanseri i druge mašine kompleksa razdvoje nekoliko stotina metara jedna od druge - naveo je Rožin, napominjući da su Ukrajinci sve locirali.

Generalno, ruski ratni bloger poziva ruskog predsednika Vladimira Putina i vojsku da  PVO sistem transformišu od glomaznih "kockica" vidljivih kilometrima, do najkompaktnijih “transformatora“ sposobnih da se kamufliraju.

Vojni bloger je nastavio:

- Čak i za vreme rata u Vijetnamu, naše posade PVO sistema S-75 štitile su kontrolne kabine BLU-3 ananas kasetne fragmentacione bombe snopovima bambusa, koji su štitili od krhotina i u isto vreme kamuflirali stanice. Toplo preporučujem da pročitate memoare generala Aleksandra Jakovljeva, vojnog savetnika jednog od pukova S-75 severnovijetnamske vojske. Danas treba da preduzmemo najhitnije mere da savladamo pretnju s kojom se suočavamo - zaključuje on.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading