Majkl Mozli
Foto: Printscreen/Majkl MozlI, Foto: Printscreen/Youtube/Studio10

Dr Majk Mozli rođen je u rođen u Kalkuti, Indiji. Njegov otac je bio bankar, a deda po majci anglikanski biskup. Pohađao je internat u Engleskoj od sedme godine. Studirao je filozofiju, politiku i ekonomiju na Nju koledžu u Oksfordu, pre nego što je dve godine radio kao bankar u londonskom Sitiju. Zatim je odlučio da pređe na medicinu, nameravajući da postane psihijatar, studirajući na medicinskoj školi Roial Free Hospital.

Nakon diplomiranja zaposlio se na Bi-Bi-Siju, gde se bavio emisijama o nauci, bio je izvršni producent, a u poslednje vreme i poznati TV voditelj.

Dobio je više televizijskih nagrada, a Britansko medicinsko društvo proglasilo ga je za medicinskog novinara godine.

Oženjen je i ima četvoro dece, od kojih jedno studira medicinu.

Njegova najpoznatja dijeta za mršavljenje je "Brzo-800"

U pitanju je mediteranska ishrana sa niskim sadržajem ugljenih hidrata sa povremenim postom koji prati dnevni plan ishrane od 800 kalorija. Njegova knjiga The Fast 800 Keto kombinuje ketogenu dijetu sa povremenim postom.

On savetuje plan ishrane u tri faze za gubitak težine: faza 1, ketogena dijeta sa veoma niskim sadržajem ugljenih hidrata; faza 2, ponovno uvođenje ugljenih hidrata uz povremeni post; faza 3, mediteranska dijeta sa niskim sadržajem ugljenih hidrata. Mozli je izjavio da je mana ketogene dijete to što je restriktivna, tako da njegov Fast 800 Keto rešava ovaj problem postepeno vraćajući ugljene hidrate u ishranu za dugoročnu mediteransku ishranu sa niskim sadržajem ugljenih hidrata.

Doktor je za Dejli mejl rekao: "Držite se plana i za tri nedelje primetićete drastičnu razliku".

Podsetimo, danas je odjeknula vest da je dr Majkl Mozli britanski televizijski novinar, producent i voditelj koji radi za Bi-Bi-Si od 1985. godine, nestao na grčkim ostrvima.

- Da li ste videli ovog čoveka? Otišao je da se vrati iz St. Nika oko 13.30 i nije uspeo da stigne kući. Njegovi prijatelji su zabrinuti jer je prošlo 6 sati od kada su ga poslednji put videli. Njegovo ime je dr Majk Mozli i on je poznato lice mnogim Britancima - navodi se.

Alo.rs/Espreso

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading