Monstrum silovao devojčicu
Foto: Printscreen/FOTO: THAMES VALLEY POLICE / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Stoks je bacio dete sa 30,5 metara visine, odnosno sa vrha litice u Ovingdinu, u Brajtonu i, nakon snažnog udara o betonski pod, dečak je zadobio ozbiljne povrede. Sud je čuo da je nekim čudom preživeo i, iako su vlasti isprva videle pad kao slučajan, svedok se javio da je rekao da je video "mali oblik kako pada kao da je bačen sa litice", nakon čega je usledio "vrisak".


Ovaj 54-godišnji muškarac je prethodno negovao dečakovu 13-godišnju sestru i učinio je zavisnom od njega. Stoks je prošle nedelje rekao porotnicima da je bio filmski fan i da je želeo da odvede dečaka na ivicu litice u Ovingdinu da "vidi gde su snimali Kvadrofeniju" - britansku dramu iz 1979. zasnovanu na istoimenoj rok operi "The Who" iz 1973. godine.

"Veoma teški zločini"


Međutim, porota u Oksfordskom krunskom sudu danas je jednoglasno proglasila Stoksa krivim po četiri tačke za seksualni napad na dete mlađe od 13 godina i po jednoj tački za izazivanje ili podsticanje deteta mlađeg od 13 godina na seksualnu aktivnost, silovanje i pokušaj ubistva.

Stoksu je određen pritvor i trebalo bi da se ponovo pojavi pred sudom krajem jula na izricanju kazne. Sudija Najdžel Dejli je rekao: "Ovo su veoma teški prekršaji".

- Moraću da razmotrim opasnost u pogledu optužnice, posebno u pogledu pokušaja ubistva koji ima motiv u prvih šest tačaka za silovanje i seksualni napad na mladu devojku. Ovo će potrajati. Želim da pogledam mnoge stvari u vezi sa njegovim poreklom. U svakom slučaju, biće izrečena duga kazna zatvora - rekao je sudija.

Pošli na fudbal, odveo ga na liticu


Devojčica je dečaku rekla za silovanje i rekla da se "uplašila". Stoks je tada postao svestan da je dečak znao za napade i da je planirao da ih "ometa". U septembru 2022. Stoks je odveo dečaka na liticu - nakon što je nekoliko nedelja ranije razmišljao da ga gurne sa litice u kamenolomu.

Stoks je koristio podstrek da je vodio dete na Stamford Bridž, gde Čelsi igra fudbal, ali je, po dolasku u London, odveo mladića vozom za Brajton. Nakon pada u septembru 2022. godine, dečak je imao nekoliko preloma glave i ruke, deformitet na vratu i razderotinu slezine i bubrega.

Dečak je proveo nekoliko meseci u bolnici, nakon čega je policiji rekao da "sve zna" o seksualnom zlostavljanju koje je njegova maloletna sestra pretrpela od strane Stoksa. Policija u dolini Temze i policija Saseksa radili su zajedno da bi uhvatili Stoksa, koji je negirao sve optužbe i suđeno mu je.

"Brat i sestra pokazali hrabrost"

Detektiv Viki Bliti iz Jedinice za složene zloupotrebe policije u Saseksu rekla je:

- Proračunata uvreda Entonija Stoksa izneverila je poverenje dvoje mladih ljudi, koji sada moraju da žive sa posledicama njegovih zločina do kraja života. Obe njegove žrtve pokazale su izuzetnu hrabrost i odlučnost da podrže ovu istragu do njenog završetka. Želela bih da im se zahvalim što su nam pomogli da privedemo Stoksa pravdi. Događaji od 24. septembra 2022. bili su alarmantni za stanovnike Ovingdeana i širu zajednicu. Pravo je čudo da se nije završilo u tragičnijim okolnostima, a takođe želim da se zahvalim svima koji su se javili sa informacijama i porukama podrške. Na kraju, pohvaljujem svoje kolege u policiji doline Temze za njihov izvanredan rad na istrazi. Ako ste žrtva seksualnog uvreda, prijavite to policiji na mreži ili putem 101. Verovaće vam se i podržaće vas. Uvek pozovite 999 u hitnim slučajevima - rekla je službenica.

(Blic/Mirror)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading