ubijeno dete
Foto: Alo/Printscreen/GoFundMe

Dadilja Karen Foster (62) danas je priznala ubistvo devetomesečnog dečaka iz Velike Britanije jer ga je "nasilno, frustrirano protresla" kada je počeo da plače jer je pao sa visoke stolice.

Njoj se sudi za ubistvo dvogodišnjeg dečaka Harloa Kolinga koji je preminuo u bolnici nakon što je zadobio povrede glave u svom bungalovu u Haptonu u Lankaširu u martu 2022. godine.

Harlouova majka Gema jecala je na javnoj galeriji u Prestonskom krunskom sudu dok je slušala dadiljino izjašnjavanje o krivici za ubistvo iz nehata.

Karen je na prvo pitanje da li je kriva odgovorila odrično, da bi nakon toga iznela gorku istinu i rekla da je kriva.

Ona tvrdi da se Harlou "prevrnuo sa stolice i pao prilikom čega je udario glavu", rekao je sudija, gospodin sudija Koter, na kratkom saslušanju.

Foster tvrdi da ga je tada "frustrirano prodrmala" jer je plakao, piše Daily mail.

Na pitanje sudije da li je odbrana prihvatila da je "nasilno drmanje Harloua izazvalo njegovu smrt", njen advokat Mišel Kolborn je odgovorila: "Da".

Ona je potvrdila da udarac u glavu od pada sa visoke stolice nije doveo do njegove smrti. Na sudu nisu izneti nikakvi dalji detalji okolnosti.

Tužiteljica En Vajt rekla je da je odluka da se prihvati izjašnjavanje o ubistvu iz nehata usledila nakon razgovora koji je uključivao i članove dečakove porodice.

Tragični događaj se odigrao oko 13.20 časova 1. marta 2022. godine u bungalovu u Haptonu. Dečak, star devet i po meseci, odveden je u bolnicu na lečenje, ali je preminuo 5. marta.

Karen, inače, registrovana dadilja sa devetogodišnjim iskustvom uhapšena je u julu prošle godine optužena za njegovo ubistvo i od tada je u pritvoru.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading