AMERIKA OBJAVILA DA MENJA STRATEGIJU O NUKLEARNOM ORUŽJU Nemila vest za Rusiju, Kinu i još jednu državu
Foto: Shutterstock

Ovo je rekao u petak viši direktor Bele kuće za kontrolu naoružanja Pranaj Vadi.

"Obuzdati Rusiju, Kinu i Severnu Koreju"

- Predsednik je nedavno objavio ažuriranje o stavovima o nuklearnom oružju koje uzima u obzir realnost nuklearnog doba. Naglašava potrebu da se osloni na rast i raznolikost nuklearnog arsenala i potrebu da se istovremeno obuzda Rusija, Kina i Severna Koreja - saopštio je Vadi na sastanku, penosi RIA.

Ranije je izdanje "Semafor", pozivajući se na visokog američkog zvaničnika, izvestio da će američka administracija u petak objaviti svoju nameru da usvoji „agresivniju strategiju“ u oblasti nuklearnog oružja.

Prema ovim podacima, Vašington namerava da se izjasni za „kompetitivniji pristup” neširenju nuklearnog oružja i kontroli nad njim, kao i da „izvede određena prilagođavanja” po pitanju pozicioniranja i broja ovog vrsta oružja.

"Odbijanje dijaloga ima posledice"

Kako je naveo izvor za "Semafor", Sjedinjene Države pokušavaju da ubede svoje protivnike da sednu za pregovarački sto i razgovaraju o pitanjima neširenja nuklearnog oružja, ali u isto vreme nameravaju da jasno stave do znanja da "odbijanje dijaloga ima posledice", prenosi RIA.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi
SAD

Komentari (0)

Loading