Izboden vođa pro Putinove grupe
Foto: Printscreen/Društvene mreže


U Moskvi je došlo do ubistva Anton Egovtseva, 37-godišnjeg zamenika predsednika grupe pod imenom "Poziv naroda", koja snažno podržava Kremlj i posvećena je Putinovim naporima da obnovi tradicionalne vrednosti.

Egovtsev je pretrpeo osam ubodnih rana na ulazu u svoj dom. Grupa je saopštila: "Sa velikom tugom vas obaveštavamo da je naš brat, prijatelj, istomišljenik, zamenik predsednika pokreta Poziv naroda, Anton Egovtsev, preminuo. Ubijen je blizu svoje kuće. Istraga je u toku.

" Uhapšen je Dmitrij Matvejev, 37-godišnjak koji se sumnjiči da se predstavljao kao dostavljač dok je bio naoružan lovačkim nožem i čekićem u svojoj torbi.


Grupa, koja fanatično podržava Putina, nedavno je kritikovala rusku pop zvezdu Olgovu Buzovu zbog nošenja provokativne odevne kombinacije na koncertu. Ranije, Egovtsevljev pokret je osudio poznate ličnosti koje su prisustvovale skoro golišavoj zabavi, uključujući repera Vacija koji je nosio samo čarapu preko intimnih delova tela. Putin se pridružio kritici zabavljača, a mnogi od njih su kasnije kažnjeni. Loyalisticki TV kanal Tsargrad izvestio je da bi verovanja grupe mogle biti razlog ubistva.


Pre same tragedije, Egovtsev i njegova supruga Ekaterina, 36-godišnjakinja, su se žalili na dugotrajnog progonitelja koji je delovao opsednuto prema njoj, "ljubomornog" muškarca koji je tvrdio da je nekada studirao sa njom. Ekaterina, koja je imala sina sa Egovtsevom, prijavila je progonstvo policiji, ali je rekla da nema sećanja na progonitelja iz svojih školskih dana. Egovtseva je ubio čovek koji se predstavio kao kurir noseći crnu duksericu sa kapuljačom i tvrdeći da ima dostavu lično. U borbi, napadač je zadobio ranu.


Pokrenuta je istraga o ubistvu zamenika predsednika Pokreta Poziv naroda, koji se smatra aktivističkim navijačima za Putina. "Osumnjičeni se trenutno nalazi u jedinici intenzivne nege medicinske ustanove zbog toga što je uboden od strane žrtve tokom svađe", saopštio je ruski istražni komitet. "Istraga će takođe proceniti postupke policijskih službenika u vezi sa nemarnim odnosom prema prethodno podnetim prijavama od strane žrtvine supruge."

(Mirror)

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading