danska premijerka
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock/Alexandros Michailidis


Muškarac koji je napao dansku premijerku Mete Frederiksen u Kopenhagenu dobio je određen pritvor od 12 dana, saopštila je danska policija danas. Frederiksen je nakon napada u petak prevezena u bolnicu, gde je konstatovana povreda ruke.

Policija je istakla da ne smatraju da je napad bio politički motivisan, a napadač je bio u alkoholisanom stanju kada je pronađen. Danski portal Ekstra bladet navodi da muškarac (39) nije danski državljanin niti govori danski jezik.



Napad na premijerku Frederiksen izazvao je veliku pažnju javnosti u Danskoj i širom sveta. Mnogi su izrazili šok i zabrinutost zbog ovog incidenta, posebno zbog činjenice da je premijerka povređena tokom napada. Ovakvi incidenti su retki u Danskoj, a reakcije građana ukazuju na ozbiljnost situacije i potrebu za pojačanom bezbednošću javnih ličnosti.


Prema dosadašnjim informacijama, napadač je bio u alkoholisanom stanju kada je fizički napao premijerku Frederiksen. Osim povrede ruke premijerke, detalji o napadu nisu detaljno objavljeni. Uprkos tome, javnost je zainteresovana za dalji razvoj situacije i eventualne dodatne informacije o motivima napadača.


Premijerka Frederiksen nije davala izjave nakon napada, ali se očekuje da će se obratiti javnosti u narednim danima. Takođe, zvaničnici su osudili napad i istakli važnost bezbednosti javnih zvaničnika, naglašavajući da će preduzeti dodatne mere kako bi se osigurala njihova zaštita u budućnosti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading