NEMAČKA POSLANICA POBEGLA U RUSIJU Izbegla oduzimanje dece zbog podrške Putinu
Foto: EPA/EPA-EFE/SERGEY GUNEEV/KREMLIN POOL/SPUTNIK / POOL MANDATORY CREDIT EPA-EFE/MAXIM SHEMETOV / POOL


Nemačka poslanica u lokalnom parlamentu Hamburga, Olga Petersen, izazvala je dosta pažnje svojim neočekivanim odlaskom u Rusiju. Razlozi za njen beg su povezani sa njenom javnom podrškom ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, što je rezultiralo nizom neugodnih situacija u kojima su bila ugrožena prava njene dece.


Olga Petersen je napustila Hamburg zajedno sa troje od svoje četvoro dece, ostavljajući iza sebe razne spekulacije i nagađanja o tome gde se zapravo nalazi. Nekoliko nedelja pre svog nestanka, izbačena je iz frakcije desničarske stranke AfD zbog posete Rusiji kao posmatrač na predsedničkim izborima, na kojima je Vladimir Putin dobio ogromnu većinu glasova. Ova situacija je dodatno pojačala interesovanje medija i javnosti za Petersenovu i njenu sudbinu.

Sama Petersenova je za nemački "Bild" potvrdila tu priču.

- Zaista sam odvela svoju decu iz zemlje. Želim da znam da su moja deca bezbedna i da ostaju pod mojim starateljstvom. Bez moje dece više ne bih videla smisao života - izjavila je Petersenova.

- Ostaću članica hamburškog parlamenta i ispunjavaću svoje obaveze prema svom najboljem znanju i uverenju - rekla je Petersenova za "Bild" i dodala da će osigurati bezbednost svoje dece pre nego što odluči da li je "ponovo sposobna za političku akciju".


Razlog za bekstvo Olge Petersen iz Nemačke leži u činjenici da su socijalni radnici u Hamburgu pokrenuli postupak da joj oduzmu starateljstvo nad troje maloletne dece. Ona je, zajedno sa decom, pronašla utočište u Rusiji, želeći da im osigura sigurnost i zaštiti ih od potencijalnog gubitka starateljstva. Petersenova je za medije izjavila da je odvela decu iz zemlje jer želi da budu bezbedni i ostaju pod njenim starateljstvom, ističući da bi bez njih izgubila smisao života.


Iako je izbačena iz stranke AfD, Olga Petersen je istakla da će ostati na funkciji u lokalnom parlamentu, gde će nastaviti da ispunjava svoje obaveze prema svom najboljem znanju i uverenju. Takođe je naglasila da će prvo osigurati bezbednost svoje dece pre nego što odluči da li je "ponovo sposobna za političku akciju".


Iako protiv Petersenove nije pokrenut krivični postupak, mogućnost bilo kakve zatvorske kazne mogla bi dovesti do gubitka starateljstva nad decom. Nemački sudovi imaju pravo da oduzmu roditelju starateljstvo ukoliko se smatra da zanemaruje ili zlostavlja decu.

(Build)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading